Mange fordele ved fjernvarme fra Guldborgsund Varme

 
Det er billigt. Det er nemt. Og det er miljøvenligt. Så kort kan det siges. Læg dertil, at fjernvarme er en meget driftssikker opvarmningsform. Den enkelte fjernvarmeinstallation har typisk også en længere levetid end andre varmeinstallationer. Og så er fjernvarme en fremtidssikret teknologi – bl.a. fordi en hvilken som helst energikilde kan anvendes.
 
6.600 kunder
Guldborgsund Varme forsyner ca. 6.600 kunder i Nykøbing F., Ønslev, Eskilstrup, Ovstrup og Gundslevmagle samt Systofte med fjernvarme. Fjernvarmeforsyningen omfatter et ledningsnet på sammenlagt 232 km.
 
CO2-neutral produktion
Leveringen af fjernvarme bygger på et tæt og tillidsfuldt samarbejde med varmeproducenten REFA I/S. Leveringen af varme sker alene ved anvendelse af CO2-neutrale biobrændsler – altså uden brug af fossile brændstoffer, hvilket ligeledes er unikt.
 
Det er det også, at vi i omkring 15 år stort set har kunnet fastholde uændrede fjernvarmepriser.
 

Vi hjælper kunderne til en bedre varmeøkonomi

I 2011/12 indførte Guldborgsund Varme elektronisk fjernaflæsning af varmemålerne hos vores kunder. Dette kombineret med investering i et nyt IT-baseret overvågningssystem satte os i stand til at identificere kunder, som ikke får nok ud af deres varmekroner – fx fordi de har et uforholdsmæssigt stort varmeforbrug – hvilket typisk er tegn på, at der er noget galt med installationen.

Siden 2014 har en løbende monitorering af forbrugermønsteret ført til, at vi proaktivt har kontaktet flere end 500 kunder og foreslået dem at få tjekket deres installation.

Herudover har vi haft kontakt med flere storkunder – bl.a. Nykøbing Falster Sygehus, hvor vores proaktive rådgivning har sikret sygehuset besparelser på i omegnen af 250.000 kr. om året.

 

Sådan sparer du på fjernvarmen

Se vores lille instruktionsvideo om, hvordan du sparer på fjernvarmen ved at klikke her